Verhalen vertellen

Het is een heerlijke tijd voor een verhalenverteller. Nooit eerder kon je op zoveel verschillende manieren je verhaal aan de man brengen. bovendien liggen er nog tal van verhalen te wachten om verteld te worden.

Dat het grote publiek nog altijd zit te wachten op mooie verhalen, dat is overduidelijk. Een platform als Netflix heeft meer abonnees dan ooit (81,5 miljoen) en per dag worden honderden miljoenen uren aan video bekeken op YouTube. RTL, Telegraaf, de publieke omroep en Sanoma (bekend van de tijdschriften) scoren hoog in de top 10 van best bezochte sites in Nederland. En Blendle onderstreept nog eens dat mensen graag verhalen willen lezen én ervoor willen betalen. Dat soort feitjes hoor ik als verhalenverteller natuurlijk graag.

Want eigenlijk is mijn corebusiness (journalistiek) niks anders dan het vertellen van een verhaal. Dat kan het ‘verhaal’ zijn van een (nieuws)gebeurtenis, het verhaal achter een evenement of achter een onderneming of organisatie (corporate storytelling). Behalve dat die verhalen vaak een stuk feitelijker zijn dan de verhalen op youtube of op Netflix, is er niet zo veel verschil. Net als bij een goede film of een goed boek, wil je namelijk ook in de journalistiek en corporate storytelling dat mensen je video tot aan het einde kijken of dat je aan hun lippen hangt tot aan de laatste zin van je artikel.

Met mijn bedrijfje Vossen Media vertel ik vooral verhalen in beeld en geluid. Ik kan goed overweg met een camera, monteer bijna dagelijks met videomontageprogramma’s (Avid Media Composer en Adobe Premiere Pro) en met een microfoon of opnameapparatuur in de hand bedenk ik regelmatig nieuwe ideeën voor creatieve verhalen.

Er zijn nog altijd genoeg verhalen om te vertellen. Bijvoorbeeld over de passie van een succesvolle ondernemer, over de opkomst van een trend of juist een heel persoonlijk verhaal. Verhalen over zaken die ons bezighouden of verhalen die juist eens laten zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Op iedere straathoek ligt een verhaal en ik wil ze graag vertellen.

Neem zeker eens contact op als je vragen hebt of hierover wilt doorpraten.