Welkom op mijn weblog. Ik gebruik deze site voornamelijk voor zaken die me opvallen en die ik niet in 140 tekens op Twitter kan delen. Op deze pagina iets meer uitleg. Ik beschrijf hier waarom ik de (beginnend) verslaggever ben die jullie zoeken.


DE 3 PUNTEN VAN EDWIN

NAAST mIJN KWALITEITEN ALS JOURNALIST, ZIJN ER VOLGENS VOORMALIG WERKGEVERS DRIE PUNTEN DIE me ONDERSCHEIDEN VAN DE REST:
  1. POSITIVITEIT. Kritisch en assertief maar tegelijkertijd een positieve werkhouding. Altijd een glimlach op m’n gezicht, positiviteit & vriendelijkheid.
  2. WERKETHOS & FLEXIBILITEIT. Werken van 9 tot 5, dat is (zeker in het vak van journalist) iets van de 20ste eeuw. Om voor het beste resultaat te gaan, kun je niet midden tijdens je werkzaamheden weglopen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de heftige schietpartij in Parijs van afgelopen november. Om dergelijke nieuwsgebeurtenissen als webredacteur te verslaan, zijn werkethos en flexibiliteit van belang.
  3. BETROKKENHEID. Werk is niet ‘slechts’ een baan, zeker niet in de journalistiek & media. Je kunt vanuit je eigen werk een organisatie (of het proces waar je onderdeel vanuit maakt) pas echt verder helpen als je werkt vanuit passie, vanuit liefde voor je baan.

SCHOOLKRANT & RTV ROERMOND

Voor mezelf was het al vroeg duidelijk dat ik de journalistiek in zou gaan. In de eerste klassen van de basisschool begon ik met het schrijven van verhaaltjes en kreeg ik schrijflessen van de stadsdichter van Roermond (Hans van Bergen). Op de middelbare school ging ik bij de schoolkrant en niet veel later startte ik als verslaggever bij de lokale omroep, RTV Roermond. Zeker als ik daar achteraf op terugkijk, zie ik het als een logische keuze om de journalistiek in te gaan.


OPLEIDING JOURNALISTIEK

Tijdens mijn opleiding journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg werd het me al snel duidelijk dat ik vooral sterk ben in nieuwsjournalistiek; zowel het snelle nieuws als nieuws dat meer achtergrond heeft en meer research vereist. Ik heb ervoor gekozen om stage te lopen op de nieuwsredactie van regionale omroep L1 en later bij het actualiteitenprogramma Nieuwsuurtwan1Naast mijn studie was ik jarenlang commissielid van studievereniging RAAK.
Zo hield ik onder andere interviews (in een format vergelijkbaar met College Tour) met diverse bekende journalisten, bijvoorbeeld Twan Huys en Hans Laroes.IMG_7586
en als voorzitter van het Introductiecomité organiseerde ik in 2012 de Introductie voor nieuwe journalistiek studenten.


TWEE MAANDEN NEPAL

Naast mijn stages bij L1 en Nieuwsuur, heb ik er in het derde jaar van mijn opleiding journalistiek voor gekozen om me een half jaar te verdiepen in cultuur, ontwikkelingshulp en intercultureel communiceren in de vorm van de minor Global Development Issues.
Met mijn gastgezinAan het einde van dit project heb ik twee maanden bij een gastgezin in de bergen van Nepal gewoond.


DE VOS MEDIA

In 2013 heb ik me bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als freelancer (De Vos Media). Met mijn eigen bedrijfje heb ik in het verleden (naast mijn studie) diverse werkzaamheden en projecten gedaan. Hieronder noem ik een paar voorbeelden: