De beeldparel: Christoph Rehage

HET INTERNET STAAT VOL MET FILMPJES. EN TUSSEN AL DIE MILJOENEN EN MILJARDEN UREN BEELD, STAAT AF EN TOE EEN PARELTJE, BIJVOORBEELD EEN PRACHTIGE DOCU, EEN INDRUKWEKKENDE KORTE FILM OF EEN WONDERSCHONE IMPRESSIE. IEDERE WEEK PRESENTEER IK JE HIER EEN VAN DIE BEELDPARELS.

DEZE WEEK aandacht voor Christoph rehage.


Ongeveer 6 jaar geleden zag ik voor het eerst een filmpje voorbij komen van Christoph Rehage en zijn reis door China, The Longest Way. Het is een video die me ontzettend heeft geïnspireerd om meer te gaan reizen. Ondertussen is het filmpje zo’n 11 miljoen keer bekeken. Misschien heb je hem al eens voorbij zien komen:

Eigenlijk is het helemaal geen bijzondere productie. Want het is een timelapse van foto’s. Maar omdat het zoveel foto’s zijn en omdat er zo’n enorme afstand wordt afgelegd, door zo’n inspirerend land blijft het filmpje me  nog altijd fascineren. Ik kan het blijven kijken.

Rehage heeft ondertussen meerdere video’s gemaakt die het bekijken waard zijn. Zo is er ook een tweede versie van The Longest Way:

Sterker nog, op zijn YouTube-kanaal staat de ene na de andere prachtige timelapse. Er is bijvoorbeeld een timelapse van de Toren van Pisa, van Karakul Black Lake, van Praag en deze ijzingwekkende timelapse van Auschwitz:

Verder staan er nog tientallen fascinerende reisfilmpjes op zijn YouTube-kanaal, opgenomen in uithoeken van de wereld. Daarom in deze beeldparel aandacht voor filmmaker Christoph Rehage. Ik wil afsluiten met deze prachtige timelapse uit Kirgizië:

Volgende week staat hier op mijn blog weer een nieuwe beeldparel. Oude beeldparels terugkijken? Kijk even hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s