‘Look up here, I’m in heaven’

Muzieklegende David Bowie overleed gisteren op 69-jarige leeftijd aan (de gevolgen van) leverkanker. Beschrijft hij op zijn laatste album Blackstar (dat afgelopen vrijdag verscheen) met het nummer Lazarus wellicht zijn naderende dood? “Look up here, I’m in heaven“. Het is in ieder geval een opvallend zinnetje uit een bijzonder mooi nummer.

 

Bowie was in mijn ogen vooral een artiest uit de tijd dat mijn vader jong was; in mijn ogen scoorde hij van eind jaren 60 tot en met halverwege jaren 80 de grootste hits. Ik leerde zijn muziek pas op latere leeftijd kennen en toen ik één specifieke scene uit The Secret Life of Walter Mitty zag, wist ik voor mezelf: Space Oddity is verreweg zijn mooiste nummer. The Secret Life of Walter Mitty is mooi maar zal waarschijnlijk niet snel in het rijtje met beste films terecht komen. Toch raakt de film en de scene met Space Oddity. Misschien komt het voornamelijk door Space Oddity, misschien door het herkenbare personage van Walter Mitty, door de gevoelige scene die ervoor zit, door het ruwe landschap van IJsland of misschien wel door een combinatie van al die elementen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s