De wereld van het callcenter

Tijdens mijn studie heb ik (net als zoveel studenten) verschillende bijbaantjes gehad. Zo heb ik onder andere lange tijd in een schoenenwinkel gewerkt, ik ben ‘straatwerver‘ geweest en ik heb regelmatig in een callcenter gewerkt. Klanten te woord staan via de telefoon en ze helpen bij het oplossen van een probleem, vond ik heerlijk om te doen. Vanuit je stoel gesprekken voeren met mensen uit het hele land en ze daadwerkelijk ook helpen, is zo nu en dan best leuk om te doen. Maar het werk is niet bepaald variërend; na één of enkele dagen heb je alle problemen wel een keer voorbij zien komen.

Dit is de rooskleurige kant van ‘telefoonwerkzaamheden’. In de meeste callcentra krijg je echter te maken met targets, doelstellingen, Average Handling Time en nog al wat meer begrippen. Het is best leuk om als student een weekje uit te helpen. Dan krijg je hier meestal niet direct mee te maken. Maar als vaste medewerker van het bedrijf ligt het wel wat anders. Journalist Dennis l’Ami heeft dit prachtig gevangen in een stuk op De Correspondent: “Ondertussen aan de andere kant van de lijn bij de klantenservice

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s