Timmermans vindt het ‘ontzettend knap’

Het is zondag 20 april. Samen met een huisgenoot en tevens goede vriend, zit ik een voetbalwedstrijd te kijken. En niet zo maar een wedstrijd: de bekerwedstrijd PEC Zwolle tegen Ajax. Nou weet ik zelf relatief weinig (vergeleken bij mijn vrienden) van voetbal. Maar ik kan nog wel een spectaculaire wedstrijd van een saaie wedstrijd onderscheiden. PEC – Ajax was een spectaculaire wedstrijd; Twitter ontplofte nog sneller dan het vuurwerk dat op het veld werd gegooid, tegen alle verwachtingen in scoorde Zwolle een immens aantal doelpunten en ik zat van begin tot eind aan de buis gekluisterd.

De wedstrijd leverde genoeg informatie op, om dagen over na te praten. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de ‘supporters’ die de keeper van Ajax (en het veld) bekogelden met vuurwerk? Hoe kon PEC met zo’n verschil (tegen alle verwachtingen in) winnen? Dit zijn slechts twee vragen die achteraf werden gesteld. Op Facebook plaatste de minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, een interessant bericht. Presentator en journalist Kamran Ullah deelde dit bericht vervolgens op Twitter:

Een opvallend bericht, vind ik zelf. Ik kan me voorstellen dat als een Nederlandse sporter (of een Nederlands team) goud wint op de Olympische Spelen, dat de minister dan met veel vrolijkheid kan vertellen hoe blij hij is voor Nederland, hoe blij hij is voor de sport enzovoort. Maar ik vraag me af of je zoiets ook moet doen binnen een Nederlandse competitie. De trouwe Ajax-fans die zondag hun club hebben zien verliezen, zijn waarschijnlijk niet zo blij met het bericht. Als ik me niet vergis, is Timmermans óók minister van deze Nederlanders. Misschien is dit een beetje muggenziften, mierenneuken of spijkers op laag water zoeken. Maar ik ben van mening dat Frans Timmermans dit bericht niet had hoeven plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s