Bergtoppen, Hindoeïsme en Sadhoes…

Nog precies twee weken en dan vertrek ik naar Nepal. Nepal, het land in Zuid-Azië, tussen grootmachten China en India. Een bergachtig, hooggelegen land; 8 van de 10 hoogste bergtoppen bevinden zich in Nepal (welke toppen dat zijn, lees je hier).

Maar ook een land van verschillende religies. Ongeveer 80 procent van de bevolking is Hindoeïstisch, 10 procent gelooft in het Boeddhisme en de overige 10 procent gelooft in Islam, Christendom en Kirat Mundhum (een Nepalees geloof). Door de straten van Kathmandu en Pokhara zie je veel Sadhoes voorbij komen.

Uiteraard kijk ik er naar uit om het land en de cultuur te ontdekken. Naar alle waarschijnlijkheid heb ik niet veel mogelijkheden om gebruik te maken van internet. Maar de paar momenten dat ik wel de beschikking over internet heb, zal ik verslagen, foto’s en filmpjes hier op mijn blog zetten: http://www.edwinvossen.com/category/nepal/.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s