De Correspondent, wat is het?!

Journalistiek en iets nieuws. “Voorbij de waan van de dag” en “Geen adverteerders“. Maar wat is het dan precies? En wat gaan ze maken? Dat is allemaal nog een beetje vaag. Voor minimaal 60 euro kun je Rob Wijnberg en een hele reeks andere BNJ’ers (Bekende Nederlandse Journalisten) steunen op de nieuwe website De Correspondent. Al eerder zat Wijnberg met z’n idee bij DWDD:

Het is eerst nog een wervingssite (…). We gaan met leden een journalistiek platform oprichten.

En:

We willen echt iets nieuws maken, dus je kan niet verwijzen naar bestaande formats.

Onder journalisten is het een algemeen bekend feit dat het niet zo goed gaat met de journalistiek; kranten verkeren al jaren in zwaar weer, adverteerders lopen weg, nieuws is steeds sneller te verkrijgen, er is voor de journalistiek nog geen verdienmodel op internet enzovoort. Allemaal problemen waar de journalistiek oplossingen op probeert te vinden. Heeft Rob Wijnberg dan nu het ei van Columbus te pakken? Onderstaand filmpje is de ‘promo’ van het project De Correspondent. Klinkt allemaal erg mooi. Maar wat is het? En hoe gaat het zich ontwikkelen? Even afwachten natuurlijk. Op verschillende plaatsen wordt er in ieder geval al flink over geschreven: HP/De Tijd, De Volkskrant, Trouw, NRC, Joop.nl, Villamedia, De Nieuwe Reporter.

 

Een gedachte over “De Correspondent, wat is het?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s