Al is de leugen nog zo snel…

Een paar jaar geleden zag ik voor het eerst de film ‘Shattered Glass‘ (2003). Mocht je hem nog niet hebben gezien: ga hem kijken! Dat is echt een film die je (als journalist/student journalistiek) moet hebben gezien. ‘Shattered Glass‘ vertelt het verhaal van een jonge journalist die werkt bij een van de meest prestigieuze tijdschriften van Amerika, The New Republic. In de loop van de film kom je erachter dat de verhalen van de journalist niet helemaal waar blijken te zijn.

Aan het eind van de film, lees je eens wat reviews terug op internet. “The true story…“, staat er op IMDB. True Story? Is dit allemaal echt gebeurd? Dat is misschien het eerste dat je je afvraagt na het zien van deze film.  Het blijkt allemaal waargebeurd te zijn. Op youtube staan er verschillende interviews met de ‘echte’ hoofdpersoon uit de film. Oftewel, de echte Stephen Glass. Sinds kleins af aan weet ik dat ik journalist wil worden Ik heb nooit kunnen begrijpen, hoe je als journalist dit kunt doen. Alles bij elkaar verzinnen. Het heeft me verbaasd. Maar goed, om de kop af te maken: “… de waarheid achterhaalt haar wel.” Het is goed dat dit uiteindelijk aan het licht kwam. Ik kan iedereen aanraden om die film een keer te gaan kijken!

(via journalistsatwork)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s