Voor alles een dag

Vroeger had je kerst, sinterklaas en nieuwjaar. Er kwam moederdag, vaderdag, dierendag en valentijnsdag bij. En nu lijkt het wel alsof er iedere dag iets speciaals op de agenda staat. Secretaressedag, dag van de verpleging, complimentendag, linkshandigendag, wereldgezondheidsdag, bloeddonordag, systeembeheerdersdag, wereldvoedseldag enzovoort enzovoort. Het kan niet op met de ‘speciale dagen‘. Geef ze eens ongelijk. Het is namelijk ontzettend makkelijk om een ‘eigen dag’ te vieren. Je kiest een datum, maakt misschien nog een website erbij en hoppa, je hebt je eigen dag. Misschien je dag nog een beetje onder de aandacht brengen. Stel je bijvoorbeeld voor dat de media het idee van je dag oppikken en je hebt weer een flinke dosis free publicity.

Enfin, vanmorgen zette ik mijn computer aan en tot mijn verbazing zag het Google-logo er weer eens anders uit (dat is misschien nog het leukste van al die dagen: mooie, creatieve Google-logo’s). Vandaag is het ‘Dag van de Leraar. Dat is de Nederlandse variant van de ‘World Teachers Day‘. Ik vind het best belangrijk, zo’n dag voor leraren. Niet alleen hebben wij docenten en leraren in Nederland hard nodig, ook lijkt het beroep van leraar steeds zwaarder te worden met alle ‘reljeugd‘. Of is dat maar schijn? Misschien dat de jeugd niet is veranderd maar dat er meer aandacht is gekomen voor die jeugd vanuit de media. Hoe het ook in elkaar zit, laten we er iedere dag weer een feestje van maken, iedere dag weer iets anders om te vieren. Dus heb vandaag wat meer respect voor je leraren, gooi dat vliegtuigje eens een dag niet door de klas en wordt niet woedend als je wiskundeleraar je weer een onvoldoende geeft.

UPDATE: Via @tijshofmans (van de website ‘Fijne dag van‘) kwam ik erachter dat het vandaag ook ‘Nationale Ouderendag‘ is. Opvallend. ‘Dag van de leraar‘ en ‘Nationale Ouderendag‘ op één dag. Stiekem wijst dit misschien wel op de vergrijzing onder leraren en docenten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s