digitale ruimte

Bron: Fontys.nl

Fontys Hogescholen geeft je, als je aan de opleiding komt studeren, een gratis e-mailaccount. Maar de ruimte die je krijgt is maar beperkt. Dus moet je op een gegeven moment belangrijke mailtjes verwijderen om ruimte vrij te maken. Terwijl je op andere plaatsen op het internet ‘ongelimiteerde opslag’ krijgt. Is ‘Fontys mail’ achterhaald?

Iedereen die studeert aan Fontys Hogescholen krijgt toegang tot de website. Je krijgt dan onder andere toegang tot de Fontys portal en je krijgt een eigen Fontys e-mailadres. Dat emailadres van Fontys (Microsoft Exchange) irriteert me de laatste tijd steeds vaker.

Fontys mail – Bron: Fontys.nl

De mailbox van Fontys heeft namelijk maar beperkte ruimte: 250 mb om precies te zijn. Dat lijkt genoeg, maar je studeert natuurlijk vier jaar aan een opleiding. Dat wil zeggen dat op den duur je inbox vol is. Oftewel: mailtjes verwijderen. Mailtjes die je misschien nog wel een keer nodig hebt, waar relevante documenten of informatie in staat.

Momenteel zit ik in het derde studiejaar en ik moet regelmatig mailtjes uit mijn eerste en tweede jaar verwijderen om ruimte vrij te maken. Tja, wat doe je dan met de informatie die in die mailtjes staat? Dan maar opslaan in documenten. Het lijkt een pietluttig probleem maar als je na gaat dat gmail (de e-mailbox van Google) je bij een gratis account 10.257 mb schenkt en dat het gratis windows Live/Hotmail ‘bijna onbeperkte opslag’ geeft, dan weet je dat 250 megabyte niet zo veel is. Een klein, kort overzicht van een aantal gratis online email aanbieders:

Misschien is 250 mb, zonder mogelijkheden om uit te breiden in deze tijd een beetje achterhaald. Hopelijk wordt het een keer uitgebreid. Tot die tijd blijf ik belangrijke mailtjes, met relevante informatie uit mijn studiejaren maar gewoon verwijderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s