Couchsurfing + B&B + Comfort = … Airbnb?

Bron: Airbnb.com

Je bent student, je hebt weinig geld te besteden maar je wilt toch op een leuke, creatieve manier blijven reizen. Hotels zijn vaak duur. Nou kun je ervoor kiezen om met vijftien anderen op een kamer te gaan slapen in een willekeurig hostel. Maar daar zit niet iedereen op te wachten. Wat misschien nog beter werkt is gewoon bij mensen thuis slapen die wonen in de stad waar je naar toe wilt gaan! Couchsurfing? Nee, niet couchsurfing. Dit is iets heel anders en toch ongeveer hetzelfde: Air bnb.

Goed, dus je wilt op vakantie gaan? Je wilt niet honderden euro’s per nacht uitgeven aan een of ander duur hotel. Maar slapen in een goedkoop hostel, waar je je badkamer met vijftien anderen moet delen en waar hygiëne ver te zoeken is, daar zit niet iedereen op te wachten (of toch wel?). Nou kun je er natuurlijk voor kiezen om een bed & breakfast te zoeken. Dat komt al in de richting. Tenminste in de richting die ik hier in dit bericht op wil gaan. Want in mijn ogen is er nog een betere, nog een comfortabelere en nog een mooiere manier van reizen: Air BNB.

Na het zien van bovenstaand filmpje, dacht ik even dat het (bijna) te mooi is om waar te zijn: de mooiste plekken, in de mooiste steden en je leert ook nog mensen kennen die er wonen. Mensen die jou kunnen vertellen over de stad, die jou kunnen rondleiden. Als je op de website van Airbnb kijkt, dan zie je dat er prachtige locaties tussen staan: van een appartement in Brooklyn New York, een studio aan de rand van de Champs Elysees vandaan, een penthouse in Barcelona of een woning aan de rand van het Leidseplein in Amsterdam. Een flink aantal Europese wereldsteden staan er tussen. En wat kost het? De prijzen beginnen vanaf 25 a 30 euro per nacht en gaan door tot honderden en soms duizenden euro’s (maar goed, in dat laatste geval krijg je wel je eigen ‘eilandvilla‘, je eigen boomhuis of zelfs een verblijf in een kasteel voor een paar nachten). Ik vind Airbnb echt een uitkomst voor de jonge, avontuurlijke reiziger die mooi én bijzonder op vakantie wil gaan.

2 gedachtes over “Couchsurfing + B&B + Comfort = … Airbnb?

 1. rico zegt:

  Nou ik weet niet wanneer jij voor het laats heb gekeken op airbnb, er zitten nu veel mensen op die hun huizen /kamers verhuren voor belachelijk veel geld (wat nou goedkoper dan een hotel)! dat noem ik geen couchsurfing meer!! bedragen als € 90 tot €350 per nacht wordt er de laatste tijd gevraagd voor 1 nacht!!! hallooooo hey . sommige vragen zelfs borg wat zowat de zelfde prijs is als de gevraagde bedrag…nou als student of cheaptraveller kan je volgens mij beter weer lekker een hotelkamer huren. het goedkope couchsurfing is er van af!!! het is leuk begonnen maarja hoe commerciëler iets wordt hoe meer mensen er misbruik /gebruik van maken om een slaatje eruit te slaan!! want Airbnb doet toch geen check’s om te kijken of gevraagden huurprijs nog wel binnen hun concept vallen! “Cheaper then a Hotel”!! no more Airbnb for me

  • edwinvossen zegt:

   Je beseft je natuurlijk dat je hebt gereageerd op een bericht van ruim twee jaar geleden (19 mei 2012). Toen waren de prijzen op Air BNB wel een stuk anders én toen was Air BNB in Nederland nog relatief onbekend. Tegenwoordig is de website groot in Nederland. Dat was toen nog niet.

   Verder vind je nog met gemak kamers die goedkoper zijn dan 90 euro per nacht. Je moet gewoon goed zoeken. Kijk hier maar eens naar goedkopers kamers in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Rome of New York. Daarnaast wil ik wel even benadrukken dat ik toen ook al zei: “je leert ook nog mensen kennen die er wonen. Mensen die jou kunnen vertellen over de stad, die jou kunnen rondleiden.” En: “Ik vind Airbnb echt een uitkomst voor de jonge, avontuurlijke reiziger die mooi én bijzonder op vakantie wil gaan.” Het gaat dus niet alleen om wat het kost. Maar ook dat je op een originele, mooie plek kunt verblijven. Dat je bij ‘locals’ kunt blijven slapen. Kortom, ik vind je reactie een beetje onzin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s