Langstudeerdersboete

Je weet dat de boete is aangenomen. Je bent ervan op de hoogte dat hij ooit, op een dag, op je deurmat valt. En ach, eigenlijk ben je het er ook wel mee eens. In Engeland betalen ze immers allemaal flink collegegeld om een studie af te maken. Maar dit zijn allemaal gedachten. Je weet niet precies hoe je zal reageren als je je opeens beseft dat je het ook werkelijk zal moeten betalen.

Tot vandaag. Daar komt de brief die je leven voorgoed gaat veranderen. In plaats van 190 euro per maand ga je nu 500 euro per maand betalen. Vijfhonderd euro. Vijfhonderd euro. Ik zeg het een paar keer achter elkaar. Het klinkt misschien erg dramatisch zoals ik het nu schets. Voor de goed verdienende burger is dit misschien maar een schijntje. Voor de student, die met 500 euro per maand moet rondkomen, betekent dit een verdubbeling van alle vaste lasten.

Nu, op dit moment, nu de rekening zo voor me ligt en nu ik besef dat ik niet meer kan lenen dan een bepaald bedrag, nu eindigt studententijd officieel. Dit is het moment dat je niet meer onbezorgd kunt leven als student. Er moet iedere dag geld binnen komen om die rekening te betalen. Verdomme, waarom heb ik een paar jaar geleden niet gewoon goed mijn best gedaan!

20120428-154834.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s