Looking at things

Ongeveer een jaar geleden, postte ik een bericht over Kim Jong-Il. Op de website tumblr.com was er een blog aangemaakt met de naam ‘Kim Jong-Il looking at things‘.  Toen ik een paar dagen geleden een bericht op de website van NRC Next zag staan, besefte ik me opeens dat er natuurlijk voor elke leider, president, koning, dictator, bondskanselier, keizer en noem maar op,  zo’n site kan worden gemaakt. En aangezien het vaak leuke foto’s met nog betere onderschriften zijn, ging ik opzoek.

Looking at a tissue packet. Bron: http://kimjongillookingatthings.tumblr.com

Op de weblog ‘Kim Jong-Il looking at things‘, werd de pas overleden leider van Noord-Korea humoristisch afgebeeld. Meestal kwam dat natuurlijk niet door de foto zelf. De foto’s van de dictator waren altijd uiterst serieus. Nee, het kwam meer door het onderschrift. Ik vond de combinatie van onderschrift-foto zo leuk dat ik er ongeveer een jaar geleden een bericht over hebben geschreven.

Een paar dagen geleden kwam er op de website van NRC Next een soortgelijk bericht voorbij: Sarkozy looking at things. Uiteraard wil ik het beleid van Sarkozy op geen enkele manier vergelijken met het strenge regime van Jong-Il maar toch, het bericht van NRC Next deed me beseffen dat er misschien meer blogs in de lucht zijn die leuke foto’s van leiders laten zien. En verrek, die zijn er! Een overzichtje:

1. Kim Jong Merkel looking at things; Angela Merkel, wie kent haar niet? De Duitse bondskanselier wordt op deze weblog afgebeeld als strenge leider (vandaar de naam ‘Kim Jong Merkel’). Maar wat echt op de site te zien is, zijn veelal leuke foto’s met lachwekkende onderschriften.

Sarkozy pointing. Bron: http://nieuwsblad.be

2. Nicolas Sarkozy pointing; Behalve dat er door leiders veel wordt gekeken naar verschillende zaken, wordt er ook veel gewezen. Vooral Nicolas Sarkozy heeft er wel een handje van om veel te wijzen. Dat laat dit bericht wel zien.

3. Sarkozy looking at things; Daar is ie dan: Nicolas Sarkozy looking at things. Behalve het bericht van NRC Next bestaat er dus ook een complete weblog over de Franse leider die naar verschillende producten kijkt.

4. Obama looking at things; Tja, het zou bijna gek zijn als de president van ‘the US of A’ niet een eigen ‘looking at things’ weblog zou hebben.

5. Kim jong-Un looking at things; Als zijn vader er een heeft, dan moet hij er natuurlijk ook een hebben: kim jong-un looking at things. Wat betreft het kijken heeft de jonge Noord-Koreaan veel weg van zijn vader.

No longer looking at fish. Bron: http://kimjongilnolongerlookingatthings.com/

6. Kim Jong-Il No longer looking at things; Met het overlijden van de Noord-Koreaanse Kim Jong-Il was de site ‘Kim Jong-Il looking at things’ opeens een beetje achterhaald. Immers, de ‘grote leider’ was dood. Toen kwam er een site die wat beter bij deze situatie past: ‘Kim Jong-Il No longer looking at things’.

7. Emile Roemer looking at things; Pas geleden werd de SP vergeleken met een ‘maoïstische sekte’.  Althans, dat zijn ze volgens de schrijver nu niet meer maar wel ooit geweest. Maar goed, waarschijnlijk is met deze gedachte de weblog ‘Roemer looking at things’ opgericht.

Emile Roemer looking at a laptop. Bron: http://roemerlookingatthings.tumblr.com/

8. Christian Wulff looking at things; Een paar dagen geleden kwam de Duitse bondspresident Christian Wulff flink in het nieuws. Wulff zou in zijn tijd als premier gunsten van bevriende ondernemers hebben aangenomen. Gelukkig hebben we ook van hem een leuke blog. Maar ik moet wel zeggen, de voorgaande zijn leuker.

9. Kim Schmitz looking at things; Kim Schmitz, beter bekend als Megaupload-oprichter Kim Dotcom, kwam een tijdje geleden in het nieuws door de rechtszaak die tegen hem liep. Uiteindelijk kwam hij op borgtocht vrij. Wat we nog hebben is een looking-at-things blog. Helaas zijn er maar een paar foto’s te zien. Waarschijnlijk waren de foto’s ‘op’.

Adolf Hitler looking at facebook. Bron: http://adolfhitlerlookingatthings.tumblr.com/

10. Adolf Hitler looking at things; Natuurlijk bestaat deze ook: Adolf Hitler looking at things. Ik denk dat het verder geen uitleg nodig heeft.

11.  Dictators looking at things; En als we het dan toch over dictators hebben, dan moeten we deze blog zeker niet vergeten. De naam zegt waarschijnlijk al meer dan genoeg.

12. Putin looking at things; De Russische Vladimir Poetin heeft ook zijn eigen blog gekregen en past zeker goed in dit rijtje thuis. Jammer dat er nog maar zo weinig foto’s op staan.

Looking at oil can. Bron: http://putinlookingatthings.tumblr.com/

Daarmee sluit ik dit bericht af. Dat wilt overigens niet zeggen dat er niet nog meer te vinden is op internet. Er zijn tientallen webpagina’s te vinden waar de term ‘looking at things’ terug komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Steve Jobs, Tony Abbott, John Key, Christopher Lauer en Karl Theodor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s