Professioneel filmen op zakformaat

Dames en heren, pak je telefoon en ga filmen! Ik vind het zo wonderbaarlijk om te zien dat je tegenwoordig (semi-)professioneel kunt filmen en monteren met de meest kleine telefoons. Televisieverslagen die je normaal gesproken met grote camera’s en dure montageprogramma’s in elkaar moet zetten, worden steeds makkelijker bijgehouden (helaas nog niet ingehaald) door allerlei relatief goedkope camera’s en montageprogramma’s.

Wat dacht je bijvoorbeeld van dit filmpje gemaakt met de iPhone 4:

En zo zijn er nog tientallen filmpjes op het  web terug te vinden. Niet alleen met ‘dure’ iPhone’s maar ook met andere mobiele telefoons kun je een aardig filmpje maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze korte film, gemaakt met de Nokia N8:

En ach, als we dan toch bezig zijn, kan ik het beste nog een opnoemen. Ik vind dit filmpje niet zo goed als de vorige twee. Maar vergeet niet, we hebben het hier wel over een mobiele telefoon! Dit is gefilmd met de Samsung Galaxy S2:

Tot slot wil ik een filmpje laten zien die niet is gefilmd met een mobiele telefoon maar met een klein cameraatje van slechts een paar centimeter groot: Go Pro HD Hero. Voor 300 euro kun je een heel pakket met allerlei handige tools (en natuurlijk de camera zelf) kopen. Geen geld toch? En het levert prachtige beelden op! Dit filmpje is echt genieten met een hoofdletter G!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s