De kus tegen haat

Ken jij hem al, de nieuwe campagne van kledingmerk Benetton? De UNHATE worldwide campaign van Benetton is best opvallend en dan druk ik mezelf nog rustig uit. Direct merkbaar zijn de posters die in verschillende wereldsteden hangen. Op de posters zie je wereldleiders met elkaar kussen. Bijvoorbeeld Sarkozy met Merkel, Kim Jong-Ill (Noord-Korea) die Lee Myung-Bak (Zuid-Korea) een kus geeft en natuurlijk niet te vergeten Obama die Hugo Chávez zoent.

Bron: Benettongroup.com

Met de UNHATE campaign probeert Benetton de haat in de wereld terug te dringen. Het centrale uitgangspunt van de campagne is de kus, volgens het bedrijf de meest universele uitdrukking van liefde. Benetton laat in het persbericht van de campagne duidelijk weten dat de oproep tot verzoening (de achterliggende gedachte van de posters) misschien een wel erg ambitieuze maar realistische doelstelling is. Voorzitter van de Benetton-groep, Alessandro Benetton:

While global love is still a utopia, albeit a worthy one, the invitation ‘not to hate’, to combat the ‘culture of hatred’, is an ambitious but realistic objective.”

The Unhate-Foundation
Niet alleen is er nu een campagne begonnen, daarnaast is er ook een Foundation opgericht. Deze gaat zich ook bezighouden met het bestrijden van de haat in de wereld. Dat doen ze dus onder andere door de posters overal op te hangen maar ook door mensen aan te spreken via social media, zo is te lezen op The Unhate-Foundation website. Mocht je zelf interesse hebben om mee te doen, dan kun je een foto van jezelf opsturen. Deze komt dan op de ‘Kisswall‘.

Bron: Benettongroup.com

Verder heeft de Foundation grootse plannen. Allereerst willen ze bijdragen aan de verwezenlijking van een nieuwe culturele tolerantie. Het mag duidelijk zijn dat de posters daar een eerste stap in zijn. Maar de Foundation wil meer. Zo willen ze een denktank worden waarbij ze verschillende talenten, leiders en personen uit verschillende vakgebieden oproepen om mee te denken. Wat de Foundation verder allemaal nog doet kun je terugvinden op de website. Tot slot wil ik nog even het filmpje laten zien dat de Foundation voor de campagne heeft gemaakt. Erg mooi!

Een gedachte over “De kus tegen haat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s