Dat zit wel snor!

Ieder jaar in de maand november laten verschillende mannen over de hele wereld hun snor staan. Deze actie, die de naam Movember draagt, moet aandacht vragen voor de gezondheid van mannen en in het bijzonder aandacht vragen voor de ziekte prostaatkanker.

Bron: Bonillaware.com

Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen door óf zijn snor te laten staan en een eigen profiel op te richten op de website van de organisatie, óf personen die meedoen te steunen door het geven van een kleine bijdrage. Het uiteindelijke bedrag dat bij elkaar wordt gesprokkeld gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Toen ik dit voor de eerste keer hoorde, de maand november was helaas al enkele dagen bezig, was ik direct enthousiast. Gelukkig had ik mij al een week niet geschoren, dus dat zat wel snor. Ik kon in mijn ogen gewoon mee doen.

De meest belangrijke boodschap die ik wil meegeven in deze blogpost is om mij te steunen! Het maakt niet uit met hoeveel, alle beetjes helpen. Dus ga direct naar mijn persoonlijk profiel op de website van Movember: http://mobro.co/EdwinVossen

Tot slot wil ik afsluiten met de ziekte kanker, waar deze actie uiteraard om draait. Julie de Bruijn, ook een studente journalistiek in Tilburg, heeft eerder deze maand bij mij een gevoelige snaar geraakt door het schrijven van een blog over de ziekte. Toen ik daarnaast de cijfers over (prostaat)kanker op de website van Movember las, werd ik weer een beetje stil. Ik heb het hieronder toegevoegd. Leest u het zelf eens even door. Het is goed dat hier een keer per jaar op een ludieke wijze aandacht voor wordt gevraagd.

Feiten & Cijfers:

  • Elke 4 uur sterft in Nederland een man aan prostaatkanker.
  • In Nederland is prostaatkanker bij mannen de meest voorkomende vorm van kanker.
  • In Nederland krijgen jaarlijks 9500 mannen te horen dat ze prostaatkanker hebben, dat komt overeen met 26 mannen per dag.
  • In Nederland leven 73000 mannen met prostaatkanker.
  • In Nederland sterven elk jaar 2500 mannen aan prostaatkanker.
Geef nu een kleine bijdrage in het kader van Movember! Ga naar: http://mobro.co/EdwinVossen
UPDATE: Ik ben het eens met de reactie van Stefan Buitenhuis hieronder. Dit filmpje mist nog in deze blog:

2 gedachtes over “Dat zit wel snor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s