Fotograaf Robin Utrecht wint grote, Chinese fotoprijs

Voor de mensen die geen flauw idee hebben wie Robin Utrecht is: hij werd onder andere bekend met zijn foto van de vermoorde Pim Fortuyn in het mediapark in 2002, in dat zelfde jaar won hij met die foto de Zilveren Camera en hij werd Fotojournalist van het jaar. Nou, deze fotograaf scoort met zijn foto’s ook flink buiten onze landsgrenzen! In juli van dit jaar won Robin Utrecht al de prijs van verdienste van de Yonhap International Press Photo Awards met een foto van een hiv-kliniek in Johannesburg.

En hoppa, onlangs wint de fotograaf in China ook een belangrijke fotoprijs. Het Chinese staatspersbureau Xinhua News Agency organiseerde namelijk de internationale fotowedstrijd ‘Zoom-in on Poverty Global Photo Contest‘.  Fotograaf Utrecht wist daar in de categorie Best Professional Singles Award de eerste prijs in de wacht te slepen. Dit deed hij met een foto van een ondervoed kind in de Hoorn van Afrika. Deze man, die dus wel een mooi fotootje kan schieten, verdient wel wat aandacht. Daarom hierbij een interview met Robin Utrecht. Hij werd ooit afgewezen voor de Filmacademie en besloot toen maar fotografie te gaan doen. Een slimme keuze, lijkt me.

Een gedachte over “Fotograaf Robin Utrecht wint grote, Chinese fotoprijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s