Journalistiek? Dat vergt onder andere veel oefening in de praktijk!

Als student journalistiek aan de Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg krijg je vroeg of laat te maken met het nieuwsbedrijf GeR (afkorting van Groots en Rebels). Deze oefenredactie binnen de opleiding moet er voor zorgen dat de jonge journalisten in opleiding worden klaar gestoomd voor de eerste journalistieke stage. En zo gek is GeR helemaal niet. Journalistiek vindt veel plaats in de praktijk en moet dus ook worden geoefend.

Op de Universiteit van Illinois oefenen studenten journalistiek die gespecialiseerd zijn in televisie door het maken van een nieuwsuitzending. Deze nieuwsuitzending kwam ik pas geleden tegen. Leuk om te zien hoe andere studenten journalistiek oefenen met de journalistieke praktijk.

UPDATE: Volgens mij kun je dit filmpje niet embedden. Om het toch te bekijken, kijk op: http://vimeo.com/31263011

2 gedachtes over “Journalistiek? Dat vergt onder andere veel oefening in de praktijk!

  1. Edwin Vossen zegt:

    Bedankt voor de reactie. Met betrekking tot copyright begrijp ik niet precies wat u bedoelt aangezien ik bewust rekening hou met copyright. Ik vermeld altijd de bron (zo ver ik die kan achterhalen). Maar bij filmpjes is het tegenwoordig moeilijk om een grens te overschrijden. Immers, filmpjes op youtube en vimeo zijn voor iedereen vrij om op een weblog/website te plaatsen. Diegene die het filmpje op youtube heeft gezet kan er namelijk ook voor kiezen om insluiten (zoals dat nu is gebeurd) niet toe te staan. Maar goed, bedankt voor uw reactie!
    Gr. Edwin Vossen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s