Bestaan de websites uit ‘How I met your mother’ echt?

Bron: Grademyteacher.net

21 juli 2011. Hartje zomer. Als je naar buiten kijkt op zo’n dag in juli, verwacht je een heerlijk, stralend zonnetje te zien. Maar dit jaar zien we voornamelijk het tegenovergestelde. De meeste dagen van deze en vorige maand zien we regenbuien, windhozen en lage temperaturen. Af en toe afgewisseld met een dagje zon. Nou, wat ga je dan doen op zo’n regenachtige dag? Een beetje televisie kijken, wat op internet surfen en, in mijn geval, veel naar mijn favoriete serie kijken: How I met your mother.

Er zijn verschillende aspecten die de serie zo geweldig maken; de fantastische one-liners, de herkenbare situaties, de geweldige personages en zo kan ik nog wel even door gaan. Maar wat ook leuk is, is dat er in de serie meerdere keren naar websites wordt verwezen. Websites die in eerste instantie lijken te zijn verzonnen maar als je ze gaat opzoeken op internet blijken ze gewoon te bestaan. En vaak is er ook nog eens leuke content op te vinden. Dus hierbij eens een overzicht van een andere kant van How I met your mother; een overzichtje met alle websites die door de 6 seizoenen heen worden genoemd:

 • De meest bekende website van de serie is gegarandeerd ‘Barney’s blog‘. In alle seizoenen verwijst personage Barney Stinson (gespeeld door Neil Patrick Harris) wel een paar keer naar zijn blog, waar de meest ‘awesome’ dingen op komen te staan. Gevolg? Er zijn tientallen blog’s ontstaan die zich voordoen als die van Barney Stinson: Barney’s blog 1, Barney’s blog 2, Barney’s blog 3, Barney’s blog 4, Barney’s blog 5 en zo kan ik volgens mij nog wel even doorgaan. Google maar eens op ‘barney’s blog‘ of ‘barney stinson blog‘.
  Natuurlijk doet CBS ook een duit in het spreekwoordelijke zakje door te komen met een ‘officiële’ Barney Stinson Blog.

  Bron: barneystinsonblog.com

 • Met maar liefst tweehonderd-vijf-en-dertig-duizend zeshonderd-en-vier (235.604) followers is de Twitteraccount van Barney Stinson immens populair.
 • En wie nog nooit de term ‘Suit Up‘ voorbij heeft zien komen in de serie, heeft niet echt gekeken. Vooral in seizoen 1 en 2 komt de term regelmatig voorbij. Op 13 oktober 2011 staat zelfs de volgende ‘International Suit Up-day‘ op de planning.
  Maar ooit moet je het pak natuurlijk uit trekken. Slapen in een pak gaat niet zo gemakkelijk. Of toch wel? In seizoen 3 heeft Barney het over ‘suitjamas‘: pyjama’s in de vorm van (je raadt het al) een pak. En ja hoor, op internet zijn er al verschillende sites terug te vinden waar je deze attributen kunt kopen: suitjamas 1, suitjamas 2 en suitjamas 3.
 • Tijdens een van de seksuele escapades van Barney vertelt Barney tegen het meisje van die nacht dat zijn echte naam ‘Ted Mosby‘ is. Als zij vervolgens boos wordt op Barney (zij denkt dus dat hij Ted heet) richt ze een site op: www.tedmosbyisajerk.com
  En zoals je misschien al hebt gemerkt, bestaat ook deze website echt. Sterker nog, op de site is een leuk muziekje te horen, is er een brief te lezen en kun je plaatjes kijken. Als tegenhanger van de site bestaat ook de website: www.tedmosbyisnotajerk.com. Deze site staat vol met info van een meisje waarin ze vertelt dat er een fout is gemaakt. De echte Ted Mosby (gespeeld door Josh Radnor) is volgens haar een engel.
 •  In een van de afleveringen hebben Lily Aldrin (gespeeld door Alyson Hannigan) en Marshall Eriksen (gespeeld door Jason Segel) het over het verkopen van de kleding van Lily. Het stel zit namelijk krap bij kas en er moet geld binnen komen. In de discussie die ontstaat, roept Lily de naam van een website op: www.guyforceshiswifetodressinagarbagebagforthenextthreeyears.com. En ook deze site bestaat natuurlijk echt.
 • Tijdens de studententijd van Ted en Marshall bestaat er een website van de Mysterious Dr. X. In de aflevering wordt duidelijk dat dit een geheime identiteit was van Ted.
 • Barney vertelt tijdens een van de afleveringen dat hij een website heeft waar hij zichzelf presenteert voor (toekomstige) werkgevers. Op de site kun je doorklikken naar een filmpje en vervolgens kiezen of je het filmpje in ‘awesome resolution‘ of ‘not as awesome resolution‘ wilt bekijken. Overigens is het filmpje ook terug te vinden op youtube.
 • Stella Zinman (gespeeld door Sarah Chalke) is in een seizoen de vriendin van Ted. Zij heeft wel al een kind. De vader van haar kind, Tony Grafanello (gespeeld door Jason Jones), zou een succesvolle film hebben gemaakt (The Wedding Bride). De trailer van deze film is terug te vinden op een website.
 • Misschien wel een van de meest uitgebreide websites van dit rijtje is http://www.canadiansexacts.org. Hoe pornografisch dit ook klinkt, als je op de foto’s klikt krijg je iets anders te zien. Check it out!
 • In een van de afleveringen wordt er verteld dat Marshall en Lily een ‘couple-date’ hebben gehad met Barney en Robin Scherbatsky (gespeeld door Cobie Smulders). Om dat dit zo fantastisch is geweest, werd ook hier een website voor opgericht met een filmpje. De oplettende kijker ziet dat het overduidelijk een parodie is op de clip van Extreme – More than words.

Bron: Itwasthebestnightever.com

Bron: Grademyteacher.net

 •  Na het kijken van de verschillende afleveringen moet het overduidelijk zijn dat Barney: houdt van vrouwen, vooral niet gebonden wilt zijn en absoluut geen kinderen wilt krijgen. In seizoen 4 lijkt het er bijna op dat iemand zwanger is van Barney. Als dit niet zo is creëert Barney een nieuwe feestdag:  Not a fathersday!
En daarmee komen we aan het einde van een rijtje websites uit de serie. Ik vind het fantastisch om te zien dat de makers van de serie zo veel aandacht besteden aan de websites (ook al zijn de meeste websites maar één of enkele pagina’s). Ben je na het lezen van dit alles nog steeds niet How I met your mother moe, dan kun je nog altijd de ‘Bro Codekopen, lezen op internet of downloaden! Awesome!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s