‘NWETZ op vakantie’ voor een betere maatschappij!

Bron: BNN.nl

Het is zomer. En dat betekent behalve een lekker zonnetje, hoge temperaturen en veel vrije tijd ook dat BNN weer is begonnen met het uitzenden van ‘Nu we er toch zijn op vakantie‘. Met dit programma laat BNN zien dat ze écht iets toevoegen aan het Nederlandse omroepbestel. Immers, een soortgelijk programma bestaat op televisie nog niet. Daarnaast denk ik dat ‘NWETZ op vakantie’ bijdraagt aan een positieve sfeer in de maatschappij.

Nou is dat misschien wel een beetje overdreven. Maar ga het eens na; vriendelijkheid en gastvrijheid wordt gestimuleerd in het programma, er wordt een soort ‘wij-gevoel‘ gecreëerd (wij Nederlanders die elkaar helpen) en er hangt een feel-good sfeer als rode draad door het programma heen. Ernstige zaken worden niet gemeden maar worden in het programma, na een kort gesprek, ‘afgesloten’ om dan vervolgens weer blij en positief verder te gaan.

In mijn ogen dus een programma dat de Nederlandse televisie nodig heeft. Stiekem, als er maar genoeg van dit soort programma’s zijn en als er genoeg mensen kijken, denk ik dat dat de sfeer in de maatschappij goed houdt.

Daarnaast zien we een hele rits aan presentatoren voorbij komen. In de 26 uitzendingen die er ondertussen op ‘Uitzending Gemist‘ staan komen er maar liefst 13 verschillende presentatoren aan bod. De echte doorgewinterde BNN’ers (zoals Dennis Storm, Valerio Zeno, Filemon Wesselink en dan vergeet ik er vast en zeker nog een paar) pik je er zo uit. Die presentatoren zorgen meestal voor een half uur van interessante en leuke televisie.

Bron: BNN.nl

Maar er zijn ook een aantal presentatoren die het iets minder doen in mijn ogen. Nee, dat zeg ik verkeerd. Presentatoren die het anders doen. Presentatoren die een andere wending geven aan het programma. Neem nou BNN’er Rámon Verkoeijen. Hij doet het goed, dat is zeker. Maar een radio en/of tv student journalistiek hoort direct dat hij meer ervaring heeft met radio dan met televisie maken. En ja hoor, na een beetje googlen komen we er dan ook al snel achter dat hij jaren en jaren radio-ervaring heeft. Dat zie je en hoor je terug in zijn ‘presentatorschap’. Dat is helemaal niet erg maar dat zorgt er wel voor dat het programma er anders uit ziet. Daarnaast vind ik dat heer Verkoeijen wel erg formeel voor de dag komt.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Een andere presentator is Manuel Broekman. We kennen hem onder andere van het programma Feuten, waar hij een van de brallende studenten speelt. Als ik naar hem kijk in NWETZ op vakantie, krijg ik het gevoel dat hij geen geboren presentator is. Je ziet hem een beetje nadenken over zijn teksten en het komt er soms wat rommelig uit. Om nog maar even te zwijgen over zijn vreselijke Duitse klanken.
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Oke, genoeg geklaagd over de (variatie aan) presentatoren. Zoals ik al eerder zei ben ik er van overtuigd dat dergelijke programma’s goed zijn voor een positieve sfeer in de Nederlandse maatschappij.  Laten we het dus alleen maar omarmen. Goed bezig, BNN!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s