Ai Limburger, wat doe je nu?!

Limburg is een mooie provincie met een prachtig landschap. Als enige provincie in Nederland kennen wij heuvels. We hebben een eigen cultuur met in sommige steden Belgische en Duitse accenten. Het Limburgs dialect en de zachte g is in heel Nederland bekend. En aangezien ik ben opgegroeid in Roermond is dat mijn thuisstad.

Maar goed, eerlijk is eerlijk. Het grootste deel van mijn dagen breng ik door buiten Limburg. En vaak krijg ik maar heel weinig mee van de zuidelijke provincie. Maar dat wilt niet zeggen dat het Limburgse nieuws me niet bezighoudt.  Zoals het nieuws van afgelopen week.

Ik moet eerlijk zeggen, door dit nieuws schaam ik me echt voor Dagblad de Limburger! Iedere (beginnende) journalist weet dat het heel lastig is (of zelfs niet werkt) om iemand te laten betalen voor content op internet. Die discussie is ook al jaren bezig; hoe kunnen wij geld verdienen aan nieuws en/of informatie op internet? Als je dan al iemand laat betalen voor die info, gaat het vaak om kleine bedragen. Maar nee, de Limburg komt met een bedrag van € 15,95 (!!) per maand voor het bekijken van (alleen) geschreven nieuws!

Maar goed, de Limburgse krant dacht dus: laten we dit toch maar eens proberen. Ook al roept iedere journalist dat het heel moeilijk is, wij gaan mensen laten betalen voor onze digitale content! En als klap op de vuurpijl verwacht je dan ‘enkele duizenden betalende abonnees‘?! Is Dagblad de Limburger nou echt zo naïef? Dit project heeft daarom ook grandioos gefaald en heeft meer geld gekost dan het heeft opgeleverd. Stom, stom, stom Limburger.

Een website die dit nieuws goed heeft gebracht, is GeenStijl. Zoals we gewend zijn van GeenStijl weten zij het soms wel erg banaal uit te drukken. Maar ik moet u zeggen: ik ben het in dit verslag helemaal eens met GeenStijl. Hier heeft GeenStijl het voor een keer bij het juiste eind! Lees het maar eens door en laat u verrassen door dit aparte nieuws! Adieu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s