Bevrijdingsfestival 2010: Nationale opening in Roermond

Op 4 mei, Nationale Herdenkingsdag, staan we stil bij alle slachtoffers die er zijn gevallen sinds de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei, Bevrijdingsdag, vieren we onze vrijheid. Dat gebeurt traditiegetrouw met vele bevrijdingsfestivals door het hele land. Ieder jaar vindt in Roermond het Limburgse Bevrijdingsfestival plaats. Zo ook dit jaar. Het ‘Plein van de Vrijheid’, Het ‘Milleniumdoelenplein’, De ‘Mondiale Markt’ en natuurlijk het hoofdpodium op de markt in Roermond zorgden voor een groot feest waarin vrijheid centraal stond.

Dit jaar kwam daar nog iets extra’s bij. Ieder jaar wordt een van de bevrijdingsfestivals uitgekozen om de nationale opening te organiseren. Vanaf dat festival wordt er afgeteld om zo landelijk bevrijdingsdag te openen. Dit jaar was Roermond aan de beurt om de nationale opening 2010 te organiseren. Pers vanuit het hele land kwam op Roermond af om deze gebeurtenis vast te leggen. NOS zond live uit vanuit Roermond, Wim Kok hield een toespraak in het theater ‘Oranjerie’ en president Balkenende maakte een tour langs de verschillende pleinen en markten die Roermond op deze dag te bieden had.

Natuurlijk kun je als lokale omroep dan niet achter blijven. Je moet proberen om een uniek verslag te maken waarin vooral de band met Roermond wordt benadrukt. Kijkt u naar een verslag van de lokale omroep van Roermond. Bevrijdingfestival 2010. Interviews met onder andere zanger Guus Meeuwis, demissionair premier Balkenende, oud-premier Wim Kok, zangeres Caro Emerald en vele anderen.

Een gedachte over “Bevrijdingsfestival 2010: Nationale opening in Roermond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s