Herdenkingsboog in stadspark Hattem, Roermond

Net buiten het centrum van Roermond ligt het Nederlands Indië Monument. Een rustgevende plaats die aandacht schenkt aan de soldaten die ooit zijn gesneuveld in de voormalig Nederlandse kolonie. Van de 150.000 manschappen die de Nederlandse regering toentertijd inzette, werden er bijna 5000 gedood.

Op 7 september 1988 werd het monument geopend door prins Bernard. Sinds die tijd komen er ieder jaar bijna 20.000 oud Indië-militairen af op de herdenking begin september.

Aan de andere kant van stadspark Hattem, een kleine honderd meter verwijderd van het Nationaal Indië monument, ligt het Nationaal Monument voor Vredesoperaties. Een monument dat is opgericht ter nagedachtenis aan de Nederlandse militairen die sinds het begin van de Korea-oorlog, in dienst van het Koninkrijk der Nederlanden als gevolg van vredesoperaties, zijn omgekomen.

En nu komt daar een nieuw monument bij: de herdenkingsboog. “De boog symboliseert de toekomstvisie van de Stichting Nationaal Indië monument. Het idee is dat de veteranen die hun gevallenen herdenken voor het Indië monument en de veteranen die hun gevallenen herdenken voor het monument voor vredesoperaties, naar elkaar toegroeien naar een grote herdenking voor de veteranen in Nederland“, zo zegt Pascal Limpens, voorzitter van Stichting Nationaal Indië Monument. Kijkt u naar een uitzending van de lokale omroep van Roermond over de nieuwe herdenkingsboog:

Een gedachte over “Herdenkingsboog in stadspark Hattem, Roermond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s