Naturisten bezoeken massaal naturistenbeurs

Utrecht – Ruim 5200 mensen bezochten afgelopen vrijdag en zaterdag de allereerste naturistenbeurs ter wereld in de Jaarbeurs Utrecht. “We zijn echt ontzettend blij met het aantal bezoekers tot nu toe”, verteld Loes Wijsman, een van de initiatiefnemers van de Naturisme Totaal beurs. De beurs zal vandaag ook nog geopend zijn, maar is volgens Wijsman ‘nu al een groot succes’.

Bij de ingang van hal 3 van de Jaarbeurs is niks te merken van grote drukte maar wanneer je de hal binnen bent zie je overal wel iemand staan, zitten of lopen. Gangpaden zijn overvol en aan iedere stand  staat een groep bezoekers met de standhouders te praten. “Het is echt ontzettend druk. We hadden natuurlijk wel bezoekers verwacht maar niet zo veel”, zegt  Micol Rosso. Zij staat op de beurs namens Pizzo Greco, de naturistencamping van haar vader, gelegen in het zuiden van Italië. “Ik vind het wel goed dat deze beurs voor het eerst in Nederland wordt gehouden want ik denk dat de Nederlandse naturisten, de grootste groep naturisten is binnen Europa. In Italië zijn nog lang niet zo veel naturisten als in Nederland.  Ik denk dat het nu het juiste moment is voor een naturistenbeurs. De maatschappij is meer toe aan naturisme.

Maar Loes Wijsman zegt dat ze zelf niet begrijpt waarom er niet eerder een beurs voor naturisten is georganiseerd. Volgens de Naturisten Federatie Nederland (NFN) zijn er in Nederland ruim 1,9 miljoen naaktrecreanten. Wijsman: ”Dat zijn er ontzettend veel. Eén op de acht Nederlanders is naaktrecreant. Wij hebben dat gat in de markt twee jaar geleden opgemerkt en we vinden het achteraf natuurlijk niet erg dat niemand eerder op het idee is gekomen, daardoor hebben wij nu de primeur.

Opvallend aan de bezoekers van de beurs is dat de meeste mensen al wat ouder zijn. “Dat is ook wel logisch want als je jonger of puber bent dan zit je daar misschien helemaal niet op te wachten”, verklaart Wijsman. Toch maakt zij zich niet druk over de toekomst van het naturisme. “Jongeren worden ouder en vaak zie je dat pubers er even niks van moeten hebben maar dat ze er toch weer mee beginnen als ze wat ouder zijn dus slaat het even een generatie over en zo houdt het elkaar denk ik wel in stand.” De toekomst van de Naturisten Totaal beurs komt volgens haar zeker niet in gevaar. “Dit wordt een jaarlijks terugkerend evenement, de datum voor volgend jaar staat al weer vast. Als we vandaag zien hoe goed het loopt en hoeveel bezoekers er rondlopen, kunnen we er van uit gaan dat het een succes gaat worden voor de komende jaren.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s