60 meisjes geïdentificeerd van ‘collectie’ Benno L.

DEN BOSCH – “Op dit moment zijn er 60 meisjes geïdentificeerd en tientallen zijn bij ons nog onbekend”, zo verklaarde de officier van justitie afgelopen donderdag tijdens de tweede pro-forma zitting in het proces van Benno L. De Bossche zwemleraar, die eerder dit jaar werd opgepakt voor het in bezit hebben van honderden filmpjes en duizenden foto’s van jonge meisjes, was niet aanwezig op de zitting.

De tweede pro-forma zitting was vooral bedoeld om na te gaan hoe de stand van zaken was in het proces. De officier van justitie verklaarde dat ‘het onderzoek zijn voltooiing nadert’. “Het onderzoek zal begin februari zijn afgerond en de volgende zitting, op 11 februari, zal in mijn ogen ook weer een pro-forma zitting moeten zijn.” De officier van justitie verklaarde tevens dat er ondertussen 221 filmpjes en enkele duizenden foto’s aan strafbaar beeldmateriaal zijn aangetroffen.

Maar Pieter van der Kruis, advocaat van Benno L., leek daar minder in geïnteresseerd te zijn. “Voor mij is er ondertussen een voldoende beeld van de zaak. Ik wil dat er op korte termijn een gedragskundige rapportage komt te liggen”, zo verklaarde de raadsman in de rechtbank van Den Bosch.  In één van de drie schorsingen van de zitting verklaarde hij, onder het genot van een kopje koffie, “dat het voor de gedragskundige rapportage niet uitmaakt of het er nou 47 of 67 zijn, het gaat toch altijd om heel veel.”

Onder de bezoekers van de zitting waren, naast een handjevol journalisten, ook een aantal ouders aanwezig. “Ik probeer alle zittingen bij te wonen en te kijken wat er uitkomt”, zo zegt Wim van Gulick. Hij is de vader van een kind dat ook zwemles kreeg van Benno L. Maar de hele zaak rondom Benno L. leek hem minder hard te raken dan bij andere ouders het geval was. “Je krijgt als ouder tegenwoordig al heel veel te verduren. Bovendien is het bewijs dat mijn kind op de foto’s staat nog niet geleverd, daar zijn ze nog mee bezig.” Van Gulick vond het jammer dat de verdachte zelf niet aanwezig was , maar hij ergerde zich meer aan de politie. “Ik ben echt het meest boos op de politie. Het is ongelooflijk dat ze niks met mijn aangifte heeft gedaan. Er zijn nu ongeveer 50 aangiften binnen gekomen maar daar is tot op heden nog niks mee gedaan.” Na de eerste schorsing bleek dat het aantal aangiften was gestegen tot 58.

De tweede pro-forma zitting werd afgesloten door het vaststellen van de eerste zittingsdag, het begin van het strafproces zelf, op maandag 31 mei 2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s