Schuur in Gilze voor tweede keer afgebrand

Door F. Bergmans, E. Vossen & M. van den Bosch
21 september 2009

GILZE – Een schuur, een auto en een camper in Gilze zijn in de nacht van zondag 20 september op 21 september afgebrand. Twee maanden geleden ging dezelfde schuur ook in vlammen op. De gedupeerde eigenaar was nog bezig met de herbouw van de houten schuur. Maar niet iedereen was blij met deze herbouw. “Iedereen had protest ingediend”, verteld een geschrokken achterbuurvrouw.

Zwarte resten en een zwart gebladderd geraamte geven aan dat hier ooit een grote schuur heeft gestaan. Het geraamte van een auto is duidelijk zichtbaar in de resten. Het wijst allemaal op een grote brand. De geur van de brand is nog overduidelijk aanwezig. “Een schuur die is opgebouwd na een andere brand van een paar maanden geleden, de nieuwe schuur is ook weer afgebrand”, zo verteld een politieagent ter plaatse.  Op de vraag of de brand is aangestoken, verteld hij ons:  “Het moet nog blijken. We weten nog helemaal niks. Wij zijn met van alles bezig”.

In een klein dorpje als Gilze (minder dan 8000 inwoners) verwacht je niet dat twee keer in twee maanden tijd zo’n grote brand plaats vindt. “Het is wel een beetje mysterieus”, zo verteld de achterbuurvrouw. Ze kijkt vanuit haar woonkamer uit op de afgebrandde schuur. “Ik stond boven in het raam en ik voelde de hitte in het raam. Dat was heel eng hoor”. Maar ondanks de grote brand leken de buurtbewoners ook  niet  erg blij met de schuur van de gedupeerde. “Iedereen hier had protest ingediend”. Het eerder ingediende protest van de buurtbewoners, dat was bedoeld om de herbouw van de schuur stop te zetten, mocht niet baten: de schuur werd toch herbouwd. “De meneer die het stop gezet had van de gemeente ging op vakantie en dan gaat de andere meneer de vergunning afgeven dus toen werd er weer gauw verder gebouwd”, zegt de achterbuurvrouw ons. Ze is bang door de gebeurtenissen die zich de laatste tijd hebben afgespeeld. “We waren al bang, want ze hebben 2 maanden geleden ook al 2 auto’s aangestoken en de vorige schuur”. Uiteindelijk blijkt ook dat de eigenaar van de afgebrandde schuur met meerdere problemen heeft te kampen. “Hij heeft een hangslot aan de poort, daar hebben ze lijm in gestopt. Ze hebben al eens spijkers op z’n oprit gegooid en ik weet niet waarom”. De vrouw kan niet verklaren waarom ze de man lastig vallen maar weet wel dat de man ‘heel erg op z’n eigen’ is.

Behalve de schuur, die twee keer is afgebrand, zijn er ook twee auto’s afgebrand. “Er is moeilijk een link tussen dit en de auto’s te leggen, dus we moeten afwachten wat er uit komt!”, zo eindigt de politiewoordvoerder het gesprek.

De afgebrandde schuur

bron: Edwin Vossen

Een gedachte over “Schuur in Gilze voor tweede keer afgebrand

  1. Manon zegt:

    Nice work 😉 jij had weer eens geluk hoor!
    Keep on doing your thing, I’m watching you!

    xx

    p.s. en als jij journalistiek echt leuk vindt, dan gaat het je dit jaar en de volgende jaren ook zeker lukken. Daar ben ik van overtuigd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s